Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2011 02:55 - Лозарство и основи на винарството
Автор: provincialist Категория: Бизнес   
Прочетен: 2895 Коментари: 0 Гласове:
0







Магистърският курс Лозарство и основи на винарството има за цел да подготвя агрономи с по-висока квалификация и знания в областта на лозаро-винарското производство.

За магистрантите с ОКС “професионален бакалавър” от направление “Растениевъдство” обучението ще се провежда две години. През първата учебна година ще се изучават профилиращи учебни дисциплини. Включени са и фундаментални дисциплини, чрез които ще се придобият знания, необходими за по-нататъшното изучаване на материала през втората година. През първата учебна година се допълват знанията на студентите и се усвояват знания и умения, необходими за продължаване на образованието в специализиращата втора учебна година.

Завършилите този курс ще могат да се реализират успешно в местни, национални и международни производствени, търговски и научно-изследователски организации с предмет на дейност в областта на лозарството и винарството и производството на лозов посадъчен материал. Чрез придобитата в курса квалификация агрономите ще са подготвени за разработване на научно-изследователски проекти, бизнес планове и дългосрочни стратегии в национален и световен мащаб.

Обучението в магистърския курс се базира на знанията, опита и уменията, придобити в бакалавърското ниво и се състои от самостоятелни взаимосвързани дисциплини, извеждани на модулен принцип. Той се явява естествено продължение на изучаваните фундаментални и специализирани дисциплини, без да се повтаря материалът, застъпен в тях. В този курс на основата на получената информация успешно ще се надграждат и доразвиват въпросите, касаещи производството на грозде и неговата преработка.

Магистрантите ще изучават технологиите на производство и окачествяване на лозов посадъчен материал. Застъпени са дисциплини за екологични аспекти и възможности за управление на добивите, съвременни технологии при производството и преработката на грозде, както и при съхраняването му. По време на курса ще се разглеждат и въпроси, свързани с организацията, нормативната уредба и на националните и международни изисквания в това направление. Предвидено е запознаване с последните технологични и практически способи при провеждане на учебни занятия и научни учебни екскурзии във водещи пепиниерски стопанства и винарски изби в страната. Разработването на магистърската теза при завършването на курса ще осигури основа за по-нататъшно извеждане на експерименти, събиране и научно анализиране на информацията.

Студентите ще получат необходимата подготовка и квалификация за продължаване на обучението си в по-високо ниво и за гарантирана реализация в област с голям спектър на приложение в такъв основен селскостопански отрасъл, какъвто е производството на семена и посадъчен материал.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: provincialist
Категория: Новини
Прочетен: 105837
Постинги: 9
Коментари: 47
Гласове: 110
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930